Hunder med epilepsi: Behandling og prognose

Hunder med epilepsi: Behandling og prognose

Hunder med epilepsi bli nøye undersøkt av en veterinær før behandling. Bare når årsaken til epileptiske anfall kunne bestemmes, blir behandlingsmetoder bestemt og gitt en prognose.

Hunder med epilepsi: Tidlig behandling er prognosen er god - Bilde: Shutterstock / aspenrock

Anfall hos hunder kan være forårsaket av ulike underliggende sykdommer. Mulige årsaker er forgiftning, orgel sykdommer eller metabolske forstyrrelser. Finn den veterinæren slik sak, han behandlet dem og dermed opprinnelsen til epileptiske anfall som ikke lenger skal da oppstå.

Han kan ikke finne en utløser for sykdommen, er det en primær epilepsi, dens årsaker ligge i nevronene i hjernen. Kureres sekundær epilepsi er ikke, men veterinæren kan bruke en medisinsk setting for en lindring av symptomer omsorg, og forberede hundeeiere på atferd i tilfelle et angrep.

Hunder med epilepsi: Medikamentell behandling

Hunder med epilepsi relativt raskt å gi etter veterinærbehandling er nødvendig, siden symptomene på ubehandlet sykdom kan forverres over tid og kan alvorlig degradere prognosen for hunden med komplikasjoner som respirasjonsstans. For å sette hunden medisiner, er veterinæren en såkalt antiepileptika.

Dosen av denne medisinen, og pekte på de to til tre uker deres effekt, er individuelt tilpasset for hvert dyr og sjekket med regelmessige kontroller av blodverdier. Ved medisiner for å forbedre tilstanden til hunden din skulle oppstå, dvs. angrepene er svakere, kortere eller sjeldnere.

Dersom ingen forbedring observert, er dyrlege antiepileptika ett med et annet medikament. I tillegg vil han gi til narkotika som du kan gi hunden din under angrepet klimatiltak. Noe annet du kan, med unntak av clearing bort farlige gjenstander, som hunden kan skade, i tilfelle av et epileptisk anfall ikke.

Hva er prognosen for hunder med epilepsi?

Jo tidligere hunder med epilepsi får i veterinærbehandling, jo bedre, fordi en ubehandlet primær epilepsi over tid fører til flere og flere nevroner er berørt, og angrepene er sterkere og hyppigere. Den livslang behandling kan sikre at hunden kan føre en nesten normal hundens liv, noen til og med helt symptomfri.

Dessverre antiepileptika har også bivirkninger. Så hennes favoritt må heretter sannsynlig å slite med trøtthet. Er vanskelig å si, som prognosen for hunder ser ut som epileptisk anfall er forårsaket av en annen underliggende sykdom eller forgiftning.For prognosen det kommer helt an på alvorlighetsgraden av sykdommen og om hvor fort hunden har kommet i veterinærbehandling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *