Hunder med diabetes: diagnose og behandling

Hunder med diabetes: diagnose og behandling

Hvis hunder er konstant sliten, drikke mye vann og gå ned i vekt, er det svært sannsynlig at diabetes. Et besøk til veterinæren er derfor uunngåelig at han vil prøve å gjøre en klar diagnose, slik at behandlingen kan startes og hunden går raskt bedre.

Hunder med diabetes: Veterinæren gjort behandlingsplanen - Bilde: Shutterstock / Roger Costa morera

Ved mistanke om diabetes , må veterinær først utelukke andre sykdommer, og vil opptre med blod- og urintester ulike tester.

I mer avansert sykdom, kan ytterligere tester hjelpe deg med å bestemme om følgetilstander som for eksempel urinveisinfeksjoner eller grå stær er tilstede (en uklarhet i øyelinsen). I behandlingen og deretter blir de selvfølgelig tas i betraktning.

Hunder med diabetes: endringer i kostholdet og behandling med insulin

Behandling av hunder med diabetes foregår på den ene siden med en endring i kosthold, som du er ansvarlig hjemme, og på den andre med narkotika. Normalt en syk hund ved hjelp av en sprøyte blir tilført insulin daglig.

Din veterinær vil vise deg hvordan du skal sette sprøyten, slik at du kan kopiere det hjemme. Den angir også dose og tidsintervallet for Drug Administration som er skreddersydd til deres kjæledyr. De fleste insulinsprøyte gis etter fôring.

En balansert ernæring hund er også viktig for hunder med diabetes. Fedme forverres symptomene og er svært ugunstig for den sykdomsprosessen. Sunn mat, bør muligens spesiell diett mat være hunden i små måltider og regelmessige mellomrom.

Frisk luft og lite stress for diabetiker kjæledyr

Masse trening er bra, og på samme tid for hunder med diabetes sunt forebyggende tiltak mot fedme. Stress er dårlig for diabetikere kjæledyr: Gi så mye som mulig for ikke å gjøre sin daglige rutine er ikke bare regelmessig, men også stille, slik at det føles behagelig.

Tisper med diabetes bør kastreres som mulig, så de kan også føre til problemer for de hormonelle endringer under varme. Regelmessige veterinær besøk er også viktig med diabetes syke hunder. I praksis vil hans blodsukker verdi og hans allmenntilstand overvåkes, slik at din firbente venn kan leve et langt og godt liv til tross for hans farlig metabolsk sykdom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *