Hund Sykdom Katarakt: Symptomer

Hund Sykdom Katarakt: Symptomer

Symptomene på hjørnetann sykdom Grå stær kan variere avhengig av årsaken. Hundeeiere bør være følsom for clouding i øyet linsen, fremfor alt. 

Cataract: Øyet av hunden er alltid klart - Bilde: Shutterstock / Shaunwilkinson

Hundene sykdoms katarakter kan skje av seg selv – for eksempel hvis det er arvelig eller alder – eller fulgt av en annen sykdom eller skade. I det førstnevnte tilfelle, er endringen vanligvis langsom.

Katarakt: Hvordan gjenkjenne øyesykdom

Ved begynnelsen av sykdommen synet til hunden er lite påvirket, mens en svak uklarhet på små områder av linsen er synlige. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, sprer tåkete området ut og øyet først tar en blålig, deretter en melkehvit farge, inntil objektivet er endelig helt overskyet.

Hvis begge øynene er berørt, legger du merke til hunden sin nedsatt syn nå av. Hans gangart ser usikker og han finner det vanskelig å orientere seg. Det kan hende at det ligger an mot ting og blitt skadet. Hvis bare ett øye berørt, kan det imidlertid være at hunden din deg til uklarhet i øyet, synes uendret. De fleste firføtte vant til det, for å se klart med ett øye.

Cataract sykdom som samtidig symptom

Katarakt kan også være forårsaket av forgiftning, skade (rundt øynene), inflammasjon og sykdommer så som diabetes er utløst. I dette tilfellet viser det dog ved siden av uklarhet av øyet er andre symptomer . Betennelse og rødhet rundt øynene kan også legges til.

Bare fordi grå stær kan tyde på andre sykdommer, er det viktig å få hunden til veterinær raskt for å avklare årsaken til symptomene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *