Hund med ball skade: Hvordan gi førstehjelp

Hund med ball skade: Hvordan gi førstehjelp

Når romping rundt eller under en spasertur som de kan raskt at hunden strammer en ball brudd. Det er mer viktig å vite hvordan du skal administrere førstehjelp hunden din i dette tilfellet.

Med ball skader kan du råd til rask førstehjelp - Bilde: Shutterstock / Adya

En skarp stein, en delt og allerede har det skjedd: En ball skader hos hunder er vanligvis ikke spesielt farlig, men kan være svært smertefullt og ofte blø voldsomt for din firbente venn. Derfor er det viktig her for å holde hodet kaldt og for å gi førstehjelp raskt.

Førstehjelp i tilfelle skade ball: vurdere situasjonen

Vær oppmerksom på at hunden din ikke skjer på riktig måte med en labb eller halting, kan det være at han har lidt skade ball. Det kan være en blærer labb, kanskje labb er også skrapes eller revet. I mange tilfeller som skaper poter skader også av det faktum at hunden har gått inn i en fremmed kropp – som kan være en skarp stein, en torn eller enda et stykke knust glass.

Hvis du finner et brudd, er det viktig å holde hunden rolig, slik at såret er ikke videre rive. Så du undersøke nøye labben for å bestemme innholdet av skaden. Er du i tvil bidrar her en lommelykt for å identifisere små steiner eller torner i såret. Pass på at hunden ikke er for mye å slikke på såret, da dette kan for eksempel en blødning intensivere.

For å hjelpe hunden din

Førstehjelp du gjøre ved å rense labben med klart, rent vann og desinfisere med desinfiserende spray for hunder. Hvis fremmedlegeme i såret godt synlig, fjerner du det forsiktig med pinsett. Sett til slutt en steril bandasje potene for å hindre smuss kommer inn i såret.

Men med et gapende, blødning tungt ball skade eller et stort fremmedlegeme som ikke kan fjernes lett, bør du ikke nøle med å ta kontakt med veterinær så snart som mulig.Selv tilsynelatende mindre skader burde heller bli etterforsket fordi ikke alltid i stand til å vurdere bonden, hvor tunge de er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *