Hofteleddsdysplasi hos hunder: Årsaker

Hofteleddsdysplasi hos hunder: Årsaker

Hofteleddsdysplasi (HD) er en smertefull hund sykdom som vanligvis skjer ved arv. Berørte  hunder  lider av en mangel utviklet hofteleddet, som over tid mer og flere potensielle kunder på sine begrensninger og smerte.

Enkelte raser er dessverre spesielt utsatt for HD - Bilde: Shutterstock / Grisha Bruev

Selv om årsakene til Hüftdyplasie kan være forskjellig, er sannsynligheten ganske stor for at en firbent er født allerede med predisposisjon for sykdommen. Teoretisk sett de alle raser oppstår.

Medfødt hofteleddsdysplasi

Den vanligste smertefull misdannelse av hip forekommer i store hunder. Retriever ,Rottweiler og Berner Sennenhund e inkludere rasene der den smertefulle sykdommen er ofte diagnostisert. En  tysk Shepherd  regnes som ganske utsatt for HD.

De som ønsker å kjøpe en stor hunderase som ofte blir rammet av HD, bør detalj spørre etter helsen til foreldrene å sørge for at ikke ble avlet med syke foreldre.Dessverre fortsatt en generasjon av hofteleddsdysplasi ikke er helt utelukket, fordi endringen kan også oppstå uten å være medfødt.

Andre mulige årsaker til HD

Som har en veldig ung hund hjemme, som fortsatt er i vekst, bør hans helse å elske ta godt vare på at han ikke er utsatt for mye fysisk stress, for eksempel hundesport eller permanente trapper. Han anstrengte seg fortsatt fine benbygning hele tiden, noe som kan favorisere utvikling av HD.

Dessuten, selv hunder som har veldig løs stroppene på hofteleddet i fare. Den mat og boforhold også spille en rolle og kan gjøre symptomene kommer til å lyse mer eller mindre på en pre-eksisterende sykdom – en annen grunn til at det er viktig å raskt finne en veterinær ved mistanke om sykdommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *