Hår lus hos hunder: Hvordan gjenkjenne det

Hår lus hos hunder: Hvordan gjenkjenne det

Hår lus er små parasitter som lever av hud flak og trigger med deres biter alvorlig kløe hos hunder. Siden et angrep kan stramme hudproblemer og sekundære infeksjoner av seg selv, bør du være følgende symptomer enn sensitive.

Haarlinge løse hunden fra kløe - Bilde: Shutterstock / Vadim Bukharin

Hvis en hund har lus, er en rask behandling viktig – han jobber så hardt i lang tid med de små dyrene rundt, kan alvorlig hudirritasjon, hårløse flekker og betennelse føre til.Berørte hunder er rastløse og stadig med frakk å svinge: du pusser multipliserer, skrape, og generelt kan virke irritert.

Oppdage lus: Tips

Hvis du merker kløe i hunden din og mistenke parasitter, er det noen indikasjoner på at det kan være til håret lus. Sta små småkryp er det meste som finnes spesielt i ryggen og hoderegionen på dyret – i disse stedene skrape plaget Fellnase følgelig også oftest.

Hvis du skyver huden på disse punktene i godt lys fra hverandre, kan du se håret lus politikk. Deres egg er gjenkjennelig med lyse hunden hår som liten, klissete den peker, og parasitten seg som gulaktige flekker på huden og frakk som beveger seg når du ser nøye danser over huden på hunden.

Hvis du har mistanke til dyrlegen

For å skille håret lus parasitter som lus, er ikke lett uten et mikroskop for lekmann.Haarlinge bevege seg litt hurtigere enn lus og er litt mindre, men er bare i hunder med mørk pels, vanskelig å skille fra hverandre.

En nøyaktig diagnose er best overlatt til veterinær ved mistanke. Dette bør studeres for behandling av infested pet allikevel å frigjøre firbente venner fra sin situasjon så snart som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *