Graviditet i katter: Hvordan gjenkjenne det

For å være i stand til å pålitelig oppdage om en katt er gravid, bruker veterinæren en ultralyd - Bilde: Shutterstock / Alexander Ermolaev

Graviditet hos katter er en gledelig anledning. Men hvordan kan du innse at din Samtpfote forventet avkom? Vi ønsker å forklare i det følgende.

Først av alt bør du være helt klart at du ikke kan umiddelbart gjenkjenne graviditet hos katter. I de første to ukene etter avl, kan graviditet ikke fastslås med sikkerhet. I løpet av denne tiden Samtpfote kan fortsatt rollig være. På ca tredje uke etter befruktning kan palpate dyrlegen at katten kattunge forventet.

Graviditet hos katter: Første tegn

Et tips i forkant: Graviditeten bør alltid bestemmes av lege. En utrent katteeiere kan gjøre med uforsiktig knapper stor skade både forventningsfull mor samt babyen.

Likevel, det er andre tegn som tyder på en graviditet i katter. Disse inkluderer noen rosa misfarget og mer ut som passerer smokken i Samtpfote. Dette er synlig fra omtrent fjerde uke av svangerskapet. Fra den femte uke av den tykke gravide magen er klart synlig. Gravid Stubentiger også ofte har mer appetitt enn før. Spesielt om morgenen de er ofte stille. Vanligvis ser katter i løpet av svangerskapet og enda oftere de nære «sine» mennesker – like raskt, men de kan se i det fjerne. Slike humørsvingninger er like typisk for graviditet hos katter.

Så kan dyrlegen gjenkjenne svangerskap

Hvis du går med tilsynelatende gravid katten til veterinær, dette er veldig sannsynlig å utføre en ultralyd. Fra den tredje uken av forventet avkom kan være så relativt sikker bevis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *