Gingivitt i katter: Årsaker

Tannproblemer, nedsatt immunforsvar, og ulike katter sykdommer: gingivitt i katter kan ha ulike årsaker. De vanligste triggere, ønsker vi å beskrive nedenfor.

Den gingivitt er ikke bare en ubehagelig sykdom for katter. Det kan også være kronisk, spre seg til andre deler av kroppen, eller være ledsaget av følgetilstander som for eksempel tap av tenner. Blant de mest vanlige årsakene til sykdommen inkluderer bakterielle infeksjoner forårsaket av tannproblemer.

Dental plakk og tannsten som årsaker til gingivitt

Tartar, plakk og andre tann problemer er vanlig hos katter – spesielt for innendørs katter, den eneste våt maten får så mat med liten slitasje av tennene. Etter å ha spist sine matrester som er lagret på tennene fra forming et belegg og så favorisere kolonisering av bakterier som angriper tannkjøtt og forårsaker betennelse.

Denne betennelsen bør ikke undervurderes, fordi de kan spre seg i hele kroppen og føre til betennelse i andre steder. Katteeiere bør derfor legge så mye vekt på tannpleie av katten din og veterinær kan regelmessig under rutineundersøkelser og sjekke tennene.

Andre mulige årsaker til gingivitt

Videre favoriserer gingivitis tannsykdommer så som root betennelse eller abscesser.Ofte sykdommen er også forbundet med virale infeksjoner, for eksempel ved herpes virus. Oral skader, forgiftning eller svulster kan også forårsake betennelse i tannkjøttet.

I mange tilfeller er flere årsaker kommer sammen, men spiller oftest et svakt immunsystemet spiller en rolle i å forårsake sykdommen angår derfor ofte til infeksjon eldre eller kronisk syke som lider katter, for eksempel, til cat scratch sykdom FIV.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *