Giardia hos hunder

Diagnostisering og behandling: Giardia hos hunder

Mange eiere prøver å bekjempe et angrep med Giardia hos hunder med feil behandling – og gi forberedelsene mot parasittangrep. Men hjelpen er ikke mot de små parasitter. Har din firbente følgesvenn av diaré eller oppkast, bør du alltid beskytte ved en nøyaktig diagnose av veterinær.

Giardia hos hunder: De forblir ofte lenge uoppdaget - Bilde: Shutterstock / Amor Kar

Sjelden merke, men veldig slitsomt for hunden din: Giardia er ikke anerkjent i mange tilfeller som sådan. Eier forvirre parasitten infeksjon vanligvis med parasittangrep eller en intoleranse av fôret. For symptomer som litt blodig diaré , oppkast og kjedelig pels på den sikre siden, bør man veterinæren bestemme riktig behandling.

Diagnose av veterinær

Bare en undersøkelse av avføringen kan avgjøre om hunden din lider av Giardia, en veterinær. For en sikker diagnose fekale prøver må samles over flere dager. Grunnen: Ikke i alle utskillelse Giardia må skje. For å være helt trygge, er flere tester som trengs.

Noen hundeeiere ikke bekymre deg for en videre behandling når den første avføringsprøve har ingen giardia. Da kan det være at parasitten fortsatt lever i hundens kropp, bli kidnappet og overføres. Etter diagnosen infeksjon med Giardia i hunden din, vil veterinæren følgende diskutere en effektiv behandlingsmetode med deg. Behandling med ormen forberedelser er utilstrekkelig i slike tilfeller.

Behandling av Giardia hos hunder

Behandlingen for Giardia hos hunder utført av agenter fenbendazol eller metronidazol.De finnes i parasittdrepende stoffer. Mest sannsynlig vil du trenge flere gjenta medisiner dine syke ledsagere: Parasitten kan gjemme seg i gallegang av hunden og derfor ikke alltid oppnås ved de aktive stoffene.

I tilfeller av angrep med innvollsparasitter bør du også ta hensyn til strenge hygiene.Ren daglig alle sengetøy fra hunden kurv – vaske beste hot. Selv vann og bolle og leken til hunden din, bør du skylle med kokende eller veldig varmt vann. Etter turen hunden nødvendigvis anus av hunden og pelsen liggende rundt det rent!

 

Forebygging av smitte

Vær også tenke på andre: Vask dine egne hender, og når de gå en tur med hunden din, fjerne avføring slik at andre hunder ikke er smittet. Bedringens hunden ikke skal komme i kontakt med andre dyr også – selv om det er vanskelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *