Førstehjelp på sjokk: Tips for hund

Førstehjelp på sjokk: Tips for hund

Hvis hunden din er i sjokk, er rask handling er nødvendig. Før du tar ham med til veterinæren, bør du sørge for førstehjelp. Disse tiltakene kan hjelpe i en nødssituasjon.

Hvis hunden din har et sjokk, er rask handling trengs - Bilde: Shutterstock / Igor Normann

Et støt kan ha sin årsak det kardiovaskulære system, eller for eksempel en forgiftningkan skyldige. I alle fall den hunden trenger rask førstehjelp. Det viktigste steget er å sette dyret umiddelbart til den ene siden – fortrinnsvis på et teppe for å holde den varm. Hode og ryggrad bør være i en rett linje.

Førstehjelp for hunden: Dette er viktig

Plasser en pute eller lignende under den bakre halvdel av kroppen, slik at det er litt forhøyet. Sørg for at halsen på hunden er strukket slik at pusten hans ikke er blokkert. Åpne muligens fangst av firbente venn, hvis han ikke får nok luft. Siden dyr som lider av et sjokk, er ofte underkjølt, bør du ta hensyn til kroppstemperatur. En varmeflaske eller en Körnerkissen kan hjelpe her. Plasser dem selv fra magen av dyret.

Ved sjokk raskt til veterinæren

Hvis hunden er ved bevissthet, la ham drikke litt vann. Dehydrering ville svekke ham bare tillegg. Gjorde han synlig blødning, prøv å slutte å bruke en steril kompress. Du bør ta med dyret, men i alle fall så snart som mulig til veterinæren så snart du har brukt disse førstehjelpstiltak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *