Førstehjelp i hunden: Sårbehandling

Førstehjelp i hunden: Sårbehandling

Hvis hunden har lidd et sår under en spasertur i husholdningen eller i kampen med andre hunder, kan være gull verdt rask handling. Å administrere førstehjelp før veterinæren overtar ytterligere tilførsel.

Ren, desinfisere, koble til: Førstehjelp for skader - Bilde: Shutterstock / Javier Brosch

For å utøve førstehjelp til hunden bare i tilfelle, er det godt å ha et førstehjelpsskrin hjemme. Det er viktig at selv små sår leveres. De også kan ta fyr, og bli dypere enn det som kan sees med det blotte øye ved første øyekast.

Rens såret forsiktig

Selv med et lite sår, er det viktig å hindre at smuss eller fremmedlegemer kommer inn.Dette kan føre til betennelse og komplisere helbredelsesprosessen.

For å holde såret rent, kuttet med saks forsiktig, pelsen rundt det skadde området rundt – omtrent en centimeter til kanten av såret rundt nok. I mellomtiden, beskytte deg såret med en ren klut for å unngå kutt håret falle inn i stedet.

Fjern små fremmedlegemer

Hvis du har små fremmedlegemer, oppdage, for eksempel blader eller torner, i såret, bør du fjerne dem med pinsett mens bruk sterile hansker hvis mulig, som er normalt til stede i et førstehjelpsskrin. Stor rusk må være igjen i såret, og veterinær skal fjernes profesjonelt.

Desinfiser såret sted

Er det din første kit betyr for sår desinfeksjon tilgjengelig, DAB såret nå forsiktig med det og ta det en lofri klut til å hjelpe. Også sterilt saltvann er for godt – er ingen tilgjengelig ved begge, rydde skaden en gang forsiktig med lunkent vann. Selv om det er velmenende, bør du ikke være noen salver eller kremer på såret. Enten og som er egnet til å bestemme veterinærer.

Konsultere veterinær

En kompress eller en trykkbandasje for å sikre at ingen kan komme smuss inn i såret mens du oppsøke veterinær – videre behandling bør dette ta over, fordi han kan undersøke nøyaktig hvor dypt og hardt skaden er, og hvilke behandlinger er nå nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *