Forsiktig: Farlig jul for katter

Tinsel og andre jule Katter kan være farlig - Bilde: Shutterstock / Lisa A.

Så vakker og festlig det også ser ut: jul og festlige tilbehør kan for katter er farlig. Hvilke festlig pynt må du være spesielt oppmerksom og hvorfor, kan du lese her.

Julepynt: Ikke en god katt leketøy

Glitrende, spennende ny og da også montert i ball form på en flott klatring treet: juledekorasjoner kan være sinnsykt fristende for katter. Bli stjålet Kitty slikt redskap som kan gå ut, men farlig fordi julepynt er brutt utrolig rask og kan alvorlig skade ditt kjæledyr. Mye smykker er også pusset med fjær, glassull eller tinsel, til din feline venn kan spise. Selv det ville være svært farlig.

Gave bånd og innpakningspapir

At katter elsker gavebånd, har de fleste katteeiere opplevd. Når fløyel labber så spillesom, men da bare under tilsyn av eier og, selvfølgelig, uten hemmende eller å spise noe av det. Du kan kvele uten tilsyn mens du spiller, eller svelge det og lider litt uflaks med en farlig tarmobstruksjon. Sistnevnte fare selv når svelget innpakningspapir – så pakk begge alltid godt av, slik at ditt kjæledyr ikke når.

Farlige gaveposer

Enda et spill med gaveposer kan anta farlig, spesielt hvis plastposer er i spill. Den mykner som finnes der er svært usunn og lokke et kjæledyr på samme tid til å tygge det. Dessuten er det fare for kvelning ved katten klatrer inn i den. I tillegg håndtaket på en gavepose Stube tigre kan være dødelig hvis de blir viklet inn i det. Kutt ut dette på toppen.

Tinsel og juletrebelysning

Selv tinsel er ofte dødelig sett av katter som et leketøy eller fest. Dette er både usunt og forbundet med stor risiko for en tarmobstruksjon. Lysene skal, spesielt i de livlige utvekslings tigre, er montert utenfor rekkevidde. Du kan få flokete med litt uflaks i den eller bite den og få elektrisk støt.

Hva andre potensielle farekilder, bør du likevel ta hensyn enn katteeiere i jula, kan du lese her:  jula med katter: farer og giftig mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *