Forgiftning hos katt: Disse symptomene indikerer

Forgiftning hos katt: Disse symptomene indikerer

Hvis giften katter, må du oppsøke veterinær så fort som mulig. Men ofte er det vanskelig å tolke symptomene på riktig måte. Her finner du de mest vanlige tegn på forgiftning.

Når symptomer på forgiftning, bør du raskt oppsøke veterinær - Bilde: Shutterstock / Stokkete

Katter kan bli forgiftet av ulike ruter. Du kan spise giftstoffer, slikke den, du puster eller absorbere gjennom huden. Siden du har din Stubentiger ikke alltid i sikte, får du ofte ikke med at din feline venn har kommet med noen potensielt giftig i kontakt.Derfor er det mer viktig å kjenne symptomene, som manifesterer seg forgiftning.Blant de mest åpenbare tegn inkluderer kramper, lammelser, en ustø gange, skummende ved munningen eller sterke rystelser.

Uvanlig oppførsel er et alarmsignal

Sikle og svimmelhet kan sees litt vanskeligere i katter. Generelt sett, din favoritt oppfører seg annerledes enn vanlig, han er uvanlig opphisset eller apatisk, så bør du på alarmklokkene! Glassaktige øyne, kraftig utvidet eller innsnevret Elevene kan også være tegn på forgiftning. Selv om katten din mauzt i smerte eller snarls når du plukker henne opp, bør du introdusere kjæledyret ditt til en veterinær.

Andre symptomer: oppkast og diaré

Det blir vanskelig selv med symptomer som diaré og oppkast. Endelig er den oppgulping av mageinnhold et beskyttende refleks hos katter, for eksempel for å fjerne Haarknäule fra magen. Her, det avhenger av alvorlighetsgraden av oppkast.Vær også forsiktig hvis katten din oppfører seg annerledes enn vanlig. En annen ledetråd kan gå inn i spy: Har din Samtpfote forgiftet for eksempel på fosforholdige plantevernmidler, lyser spy i mørket og lukter hvitløk.

Hvis du mistenker skyldes mer, sterk oppkast at katten din har lidd en forgiftning, være sikker på at en dyrlege besøk. For raskere diagnose, er det nyttig hvis du tar noe fra oppkast. Selv om ikke hver forgiftning er assosiert med akutt livsfare: Jo raskere favoritt er riktig behandlet, jo bedre.

Én kommentar til «Forgiftning hos katt: Disse symptomene indikerer»

  1. Katten min mjauer av smerte og klarer ikkje å stå nå ligger hunn i skapet mitt og bere ligger der og puster LITT tungt men vi har ikkje sjangs til å komme oss til dyrelege før imorgo hva skal vi gjør ??!!!??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *