For å oppdage tartar i hunder

For å oppdage tartar i hunder

Spesielt små hunder med korte snuter ofte lider av tannstein. Men hvordan akkurat du gjenkjenne pads med din firbente venn? Her gir vi deg tips for diagnosen.

Tartar hos hunder: Regelmessig overvåking er viktig - Bilde: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Tannsten er et innskudd som består av en blanding av matrester, spytt i munnhulen, og bakterier som er tilstede. Fôret De gjenkjenner, spesielt i de trange mellomrom mellom tennene, på grove kalkulus flater, på tannkjøttet. Hunder med veldig små tenner ofte har en tendens til å Kieferfehlstellungen og har tettpakket eller spiralformede tenner – den perfekte grobunn for tartar. Spesielt vanlig hjørne, rive og jekslene i overkjeven er berørt i hunder. I dette bør du derfor fokusere sin oppmerksomhet hvis du har mistanke om et angrep på kjæledyret ditt.

Tartar: Så det ser ut

De berørte tenner har vanligvis grå-grønnlig til brunlig belegg som har en meget ru overflate. Dette danner veldig lett ny plakett. Mesteparten av overflaten er svært solid – noe som gjør tannpleie vanskeligere. En annen indikasjon på tartar avslører er en ubehagelig munn lukt som utstråler dine firbente venner.

Erkjennelsen av plakk i hunder skikkelig

Problemet med beregning kan føre til bakterier på grunn av gingivitt er. Hvis tannkjøttet blør eller spyles det selv det kan også indikere tartar som en årsak.

Hvis du mistenker at hunden din kan lide av dette problemet, er en veterinær en god idé. Legen kan gjenkjenne symptomene bedre og bekrefte diagnosen. Å utelukke mer alvorlige tannproblemer, veterinæren kan X-ray kjevene til hunden din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *