FLUTD: Farlige urin krystaller i katter

FLUTD: Farlige urin krystaller i katter

Forkortelsen FLUTD står for «Feline Lower Urinary Tract Disease» og refererer til en nedre urinveissykdom hos katter . Grunnen til dette er vanligvis urin krystaller som tetter i urinrøret på Samtpfote.

Katter med FLUTD har problemer med vannlating - Shutterstock / Tiplyashina Evgeniya

Fra FLUTD spesielt bakrus er bekymret, er det dannet en flaskehals i urinrøret på penis. Hvis urin krystaller dannes her, som er alt annet enn ufarlig: Hvis sykdommen ikke oppdages i tide, og behandles på riktig måte, er det en farlig urin, av nyrene kan angripe.

Hva er FLUTD hos katter?

FLUTD var tidligere kjent som «feline urologisk syndrom» (FUS). I de fleste tilfeller er urin krystaller ble dannet og fiksert i urinrøret. Som et resultat blokkerer urinveiene og katten kan bli liten eller ingen urin. Symptomer kan være lik en blære infeksjon, det vil si, Fellnase har forferdelige smerter ved vannlating, kan urinen være uklar eller inneholder blod.

Hvis ikke raskt FLUTD hos katter behandles , urin i urinveiene akkumulerer. Trykket skapes derved kan skade nyrene, i verste tilfelle til og med føre til nyresvikt. Hvis Kitty så på kullet har problemer, går du med henne til veterinær umiddelbart.

Kater for FLUTD gjennom urin krystaller spesielt sårbare

Urin krystaller kan dannes eller er forårsaket av for lite væskeinntak som et resultat av en diett høy i mineralinnhold, særlig av magnesium og fosfor. Katter er mindre sannsynlig enn menn til å utvikle seg gjennom urinkrystaller FLUTD. Fordi urinrøret på hannkatter er smalere ikke bare på penis, men generelt har et mindre volum enn de kvinnelige katter. Urinrøret av katter menn er også lengre og mindre utvidbar. Selv om urinkrystaller kan få begge kjønn like, men risikoen for forstoppelse er høyere hos menn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *