Flått hos hunder som bærere av sykdommer

Flått hos hunder som bærere av sykdommer

Flått hos hunder er ikke bare ubehagelig og irriterende, de kan også overføre ulike sykdommer. Vi ønsker å liste deg her, slik at du raskt kan oppsøke veterinær i tvilstilfeller, de vanligste sykdommene.

Flått hos hunder kan føre til en rekke sykdommer - Bilde: Shutterstock / Alexandra Giese

Flått hos hunder overføre anaplasmose

Anaplasmose er en smittsom sykdom, som er utløst av flått hos hunder av bakterier som kalles «Anaplasma». Den sender seg gjennom bitt av den felles tre bukker, den vanligste flåtten i Tyskland. Du kan hunder, i sjeldne tilfeller, men også smitte til mennesker. Sykdommen er utbredt i Tyskland, men også i flere andre europeiske land, om deg selv før en tur fra din veterinær bør informeres.

En infeksjon av hunden er reflektert av symptomer som feber, slapphet og nervøse lidelser og må behandles av en veterinær med antibiotika. En vaksinert mot disse flått hos hunder, er foreløpig ikke.

Babesiosis: utbredt i Middelhavet

Babesiosis er også kjent som «malaria Dogs», fordi deres sykdom patogener infisere de røde blodceller hos hunden. Sykdommene er hovedsakelig funnet i Middelhavsområdet, men kan overføres sporadisk i Tyskland, for eksempel ved myr tick.

Infiserte hunder får en til tre uker etter bittet høy feber, som kan være dødelig i alvorlige tilfeller. Urinen blir mørk brun ved nedbryting av røde blodlegemer. Falls feber, dyrene synes kjedelig og oppbrukt. De har også ofte lider av tap av appetitt og betennelse i øynene. I høyrisikoområder bør beskytte sin hund med en vaksine mot babesiosis sykdom.

Farlig sykdom: Lyme sykdom

Med Lyme sykdom hos mennesker og hunder i Tyskland og i mange andre europeiske regioner kan smitte. Etter flåttbitt, bakterier i blodet til hunden spre seg og kan ledd, nervesystem og organer påvirkes.

Vanlige sykdom i utgangspunktet forblir uoppdaget. Feber, kan tap av appetitt og apati oppstå når en syk dyr. Senere halthet thrusts og felles problemer oppstår. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til alvorlige skader på hjerte og nyrer. En vaksine mot Lyme sykdom er mulig, men effektiviteten er omstridt, og det er derforforebygging av disse flått hos hunder anbefales.

Ehrlichiose kan være dødelig

I ehrlichiose sykdommer de hvite blodcellene til hunden blir angrepet. De blir overført av den brune hunden tick og finnes i Europas Middelhavet regioner. Sykdommen bryter ofte ut først etter mange år og er derfor snikende.

Symptomer som feber, tretthet og blødning fra nesen, på slimhinnene og huden er typisk for sykdommen, som vanligvis er kronisk og ubehandlet kan føre til døden.Igjen, det hjelper bare hindrer flåttmidler og vanlig hud sjekk fordi en vaksine mot denne flåtten i hunder, er det ikke.

TBE av flått på hunder

TBE-viruset er i stand til å infisere hunder på tre støtte i tysk, spesielt de sørlige tyske regioner. I tillegg er patogener spres for disse flått hos hunder i Øst-Europa. Ikke alle infiserte hunden sykdommen symptomer oppstår.

De er vanligvis sett i store raser, og inkluderer symptomer som feber og nevrologiske lidelser som epilepsi og bevegelsesforstyrrelser. Dessverre, igjen er det ingen måte å beskytte hund ved vaksinasjon mot disse flått hos hunder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *