Flass i katter: Mulige årsaker

En sunn kattepels er tett, skinnende og flake-free - Bilde: Shutterstock / Evgenyi

Flass hos katter kan ha ulike årsaker, som bør undersøkes av en veterinær i alle fall. Selv om mange triggere er harmløse, er det nemlig Samtpfote så snart som mulig tilbake til en vakker, sunn pels kjole for å hjelpe.

I prinsippet skal alle endringer i huden og pelsen til katten bli tatt på alvor fordi pelsen sier mye om helse og velvære for våre ryddig Stubentiger. Så kan kaste i katter tyder på at en endring i kosthold eller en endring i innemiljøet bør skje, for eksempel.

Vanlige årsaker til flass hos katter

Hvis du oppdager skur i ellers sunt og skinnende pels av katten din, noe som kan ha en veldig enkel grunn, nemlig at kjæledyret er bare endring av pelsen og på denne tiden spesielt stresset stoffskiftet litt tid må stabilisere igjen. I dette tilfellet er problemet er midlertidig. En annen mulig årsak kan være tørr hud. En åpenbar som er, for eksempel om vinteren, når mye er oppvarmet og luften er tørr – varme luften gjør rommet tigrene deretter opprette akkurat slik oss mennesker, og viser for eksempel gjennom skjulet pels.

En annen mulig årsak er feil mat. Kattemat med dårlig kvalitet kan føre til en næringsmangel i katten, og i sin tur til metabolske problemer. Matintoleranse eller allergi mat er også en hyppig årsak til flass hos katter og andre hudproblemer.

Sykdommer og parasitter som årsaker

En soppinfeksjon hos katter er ofte ledsaget med flassende hud og er vanligvis på grunn av  bare flekker i pelsen  ledsaget grunn flekkvis håravfall, kløe og matt pels.Forsiktig: soppinfeksjon i huden hos katter er svært smittsom, avhengig av type noen ganger for folk.

En vanlig og særlig problematisk årsak til flass i katter er en parasittisk angrep avlopper eller midd. Kroniske hudsykdommer, allergier og metabolske sykdommer slik som diabetes hos katter  må også utelukkes nødvendigvis fra veterinæren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *