Feber hos hunder: Symptomer og årsaker

Feber hos hunder: Symptomer og årsaker

Feber hos hunder er ett av symptomene på forskjellige underliggende sykdommer, og kan, hvis den er for høy, er farlig. Men på hvilke symptomer du innser at din favoritt har feber og hva kan være årsaken? Vi gir en oversikt. 

Feber hos hunder: Syke dyr er sliten og utmattet - Bilde: Shutterstock / Vladimir Konjushenko

Kroppstemperaturen til en voksen hund er normalt mellom 38 ° C og 39 ° C. Er det kort økt, noe som ikke nødvendigvis på grunn av sykdom. Selv om hunden din har brukt den Romping eller spiller, kan føre til en midlertidig overoppheting. Men Pauser økt kroppstemperatur, eller av en eller flere av følgende symptomer ledsaget, bør du anta at hunden din virkelig har feber.

Feber hos hunder: Disse symptomene du kjenner det

Hvis hunden har en temperatur på ca. 39 ° C, man snakker om en forhøyet temperatur på feber over 40 ° C. Feber hos hunder er vanligvis forbundet med det faktum at det berørte dyret vises svak og sliten. Ofte også den lider av manglende appetitt, beveger seg mindre enn vanlig og skuespill, spesielt med høy feber, apatisk.Ørene kan føle varme, som er små hårete deler av kroppen, for eksempel innsiden av bena, betydelig oppvarmet.

Nesen av hunden er i feber ofte varm og tørr. Frysninger og ruffled pels kan også vise til svært høy temperatur. Den firbente venn sover veldig mye. Høy feber, blir pulsen økes og hunden puster raskere enn normalt. Avhengig av årsaken feberen kan være resistente mot høye eller forekomme i faser. Det blir farlig når feberen stiger i hunder til over 42 ° C.

Mulige årsaker til feber

Årsaken til feber hos hunder bør være en veterinær  avklare, fordi det er vanligvis knyttet til en annen underliggende sykdom. Feber støtter helbredelsesprosessen av kroppen mot bakterielle eller virale infeksjoner, immunlidelser eller inflammasjon.Medisiner bivirkninger, eller soppinfeksjoner kan også føre til revmatisk feber. I noen få tilfeller skjer feber, men uten noen åpenbar årsak på, noe som gjør behandlingen vanskeligere fordi dette er avhengig av hva feber er forårsaket.

Én kommentar til «Feber hos hunder: Symptomer og årsaker»

 1. Ja min hund har feber nå han sove veldig mye for tiden😴
  Puster mye fortere en før😥
  men mest sannsynlig kommer han til og dø😢😵han er en gammal kar på 13 år,flatt coated retriver
  Har du noen tips for hva jeg burde gjøre for og kjøpe han ned😶
  Er kjempe bekymret😓
  jeg vet han er gammel og at naturen må gå sin gang men jeg klarer bare ikke og gi slipp på
  Noen jeg har levd med hele livet

  Hilsen:bekymret 11åring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *