Fatty Liver: nedsatt lipidose i katter

Fatty Liver: nedsatt lipidose i katter

Den hepatiske lipidose, også kjent som fettleversykdom, er den vanligsteleversykdom hos katter . Det forekommer hovedsakelig hos overvektige dyr, men også pleie katter eller kattunger i vekstfasen kan lide av det farlige fettlever.

Overvektige katter er spesielt utsatt for fettlever - Bilde: Shutterstock / Pavel Mikoska

En fettlever er en farlig sykdom, en hovedsak å feit katt kan møtes. Å spise et slikt dyr tilsynelatende fra en dag til den andre ikke lenger og kommer til appetitten selvvekttap lagt, tretthet og en gulfarging av slimhinner, hud og øyne konjunktiva, mistanken om en fettlever, er nedsatt i teknisk sjargong lipidose nær.

Fatty Liver: hvorfor katten må ikke gå sulten

Paradoksal som det høres ut: Når en katt tar lang tid ingen mat som kan føre til fettlever. Fordi hvis katten ikke spiser , mobiliserer kroppen sin fete butikker. Selv om mennesker eller hunder kan utføre disse fett i kroppen for å tilveiebringe energi, katten men en nødvendig enzym mangler den. Fettstoffskiftet i leveren kommer ut av balanse og fett akkumuleres i levercellene og ødelegge dem.

Dette særegenhet i metabolismen, noe som kan føre til fettlever sykdom hos katter i dag, var opprinnelig på grunn sannsynligvis av spisevanene forfedrene våre katter i naturen. De ville kattedyr jaktet hele dagen for byttedyr og spiste masse små biter – med mange rørende og rik på protein, som består utelukkende av kjøtt mat, komfedme hos katter som levde vilt, nesten aldri før. Derfor kroppen uten behov for enzymer for å gjøre fett skal brukes av organismen.

Nedsatt lipidose: veterinær umiddelbart

Mistenker du at katten din lider av en fettlever, er det umiddelbar handling. Katten må snarest ta opp mat å ta med leverfunksjon tilbake i balanse og nedsatt leverfunksjonå forhindre. I de fleste tilfeller er det en tvangsforet gjennom et materør eller infusjoner i dyr sykehuset nødvendig.

For ikke å la det kommer så langt, er det viktig at du holde fôring oppførselen din katt øye – spesielt når denne er overvektig. En overvektig katt Du kan heller aldri satt på en radikal diett. Bør du fjerne Stubentiger, kan fôret reduseres bare veldig sakte og forsiktig for å hindre fettlever.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *