Fatty leversykdom hos katt: Tid til å gjenkjenne symptomer!

Fatty leversykdom hos katt: Tid til å gjenkjenne symptomer!

Hvis du mistenker at katten din lider av en fettlever, har det å bli undersøkt av en veterinær umiddelbart. Derfor er det viktig at du innser de mulige symptomer på fettlever i katter.

For å beskytte katten din fra en fettlever, bør du kjenne symptomer - Bilde: Shutterstock / Nailia Schwarz

En fettlever kan ha ulike årsaker og uttrykke seg gjennom ulike, ofte diffuse symptomer. Har din Stubentiger som overvektig , og du merker at han synes å ha plutselig mistet appetitten min, bør du holde øynene åpne: Når flere fysiske elleratferdsproblemer blir merkbare, er veterinær nødvendig fordi disse symptomene kunne allerede på en fettlever tilsi. Bare når det oppdages tidlig, kan veterinæren din feline venn hjelpe pålitelig.

Første symptomene: vekttap og tap av matlyst

En fettlever manifesterer seg vanligvis først ved tap av appetitt og vekttap. Ofte katten ser sløv og apatisk, trekker seg og beveger seg knapt. Fettet magen av en overvektig katt vil ofte få vekttap, kan du også finne på beina, noe som også gjenspeiles nedgangen i muskel merkbar.

Fatty leversykdom hos katter: Hvordan gjenkjenne det

Også andre symptomer kan tyde på en fettlever. Siden giftstoffer fra galle ikke kan skilles ut ved nedsatt leverfunksjon, kan føre til gulsott: hud, slimhinner og konjunktiva gulnet. Mens yellow av huden ikke kan sees under kattens pels, kan misfarging av slimhinnene og på kanten av øyet sees tydelig. Disse symptomer som oppkast, kan  diaré og spyttsekresjon forekomme.

Dersom fettlever allerede godt avanserte, slik at ved leversvikt knapt giftige produkter er degradert i kroppen til katten, det kan også føre til nevrologiske lidelser. Følgelig viktig å gjenkjenne symptomer på leversykdom så raskt som mulig, slik at kjæledyret ikke kan hjelpes i tid er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *