Farer i hagen: Disse stoffene er giftige for hunder

Farer i hagen: Disse stoffene er giftige for hunder

Hagen er et flott sted for hundene å boltre seg og handle ut selv. Men før du la hunden leke helt uten oppsyn i den grønne oasen bak huset, bør du ta hagen din selv under mikroskopet. Det er gjødsel og andre stoffer som kan være giftig for hunder.

Viktig for hundeeiere: hagen er hunden trygg?  - Shutterstock / M_Nordin

Spesielt hvis hunden din i en merkelig hage spiller, bør du være forsiktig – tross alt, du vet ikke nøyaktig om plantene med gjødsel eller sprøytemidler ble behandlet. Det meste kjemiske midler er ikke bare giftig for de små skadedyr som skal drive dem bort – selv for hunder , kontakt ha store konsekvenser.

Plantevernmidler: Giftig for Dogs

Plantevernmidler er utformet for å beskytte hagen Blomster og Co mot bladlus, sopp eller ugress. Men selv for hunder plantevernmidler kan være farlig. Dette gjelder først og fremst hvis kjæledyret kommer i kontakt med dem direkte – for eksempel hvis han har pirket på pakningen eller spist av plantevern. Selv om du eller dine naboer er i ferd med å sprøyte plantene med kjemikalier, bør hunden ikke være nær, fordi det kan absorbere plantevernmidler via luften. Er plantevernmidler allerede på bladene av en plante og hunden din slikker den, vanligvis er det ingen fare. Er du i tvil, ta kontakt med din veterinær likevel.

Vokt dere for giftige snegler i hagen

Mot hvilke dyr de såkalte sneglegift til å handle, navnet antyder. Men det er ikke bare for snegler attraktive, men også for hunder fordi det smaker behagelig søt. Heldigvis din firbente venn på et enkelt innspilte korn neppe gift, men mengden som gjør forskjellen: kan 0,5 gram slug pellets per kilo kroppsvekt på hunden være svært farlig.Hold firbente venner derfor blomsterbed med lagt ut sneglen giften unna.

Hunder: Sweet & Funny Zuckersüß

På landsbygda: valper i den store utendørs

På landsbygda: valper i den store utendørs

Rykte 

Å gjødsle riktig

Hvis hunden din er ofte i hagen og du gjødsle plantene dine med jevne mellomrom, og deretter få til den beste av organisk gjødsel. Avhør komme som våren eller horn måltid. Fra mineralgjødsel på den annen side bør du holde deg unna, fordi disse kjemiske cocktailer er ekstremt giftig for hunder.

2 kommentarer til «Farer i hagen: Disse stoffene er giftige for hunder»

  1. Hei! Jeg skal nå begynne å gjødsle litt på plenen med tanke på at hunden hjemme har gravd litt her og der. Det ser jo så stygt ut. Uansett, hvilke gjødsel burde vi bruke slik at det ikke er farlig for hunden å få det i seg?
    Håper på raskt svar:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *