Epilepsi hos hunder: Årsaker og symptomer

Epilepsi hos hunder: Årsaker og symptomer

Epilepsi hos hunder er en sykdom i sentralnervesystemet, i hvilket det er av midlertidig interferens med normal hjernefunksjon til anfall. Nedenfor beskriver vi mulige årsaker og symptomer på sykdommen.

Epilepsi hos hunder: Symptomer forekommer oftere i visse raser - Bilde: Shutterstock / Malija

Omtrent 1-2% av hundene er berørt av epilepsi. Sykdommen manifesterer seg ved beslag som er forårsaket av overdrevet glade nevronene i hjernen. Det er den primære og sekundære epilepsi.

Primær og sekundær epilepsi hos hunder: Årsaker

Den primære epilepsi er spesielt vanlig i raser som Golden Retriever , Cocker Spaniel ,tysk Shepherd , Collie , Beagle , Boxer , Vizsla eller Labrador Retriever på. Det er arvelig. Årsaken til anfallene er med denne type epilepsi hos hunder i de raske og svært hissige nevroner i hjernen.

Den sekundære epilepsi er ikke medfødt, men utløses av andre faktorer som for eksempel forgiftning, lever, nyre eller hjernen lidelser. I tillegg kan det beslag utløses når saltet eller vannbalanse dog er svært uorganisert.

Lær symptomene på epilepsi

Før et epileptisk anfall rastløshet og angst kan oppstå hos hunder. Noen dyr er spesielt kjærlig. I et anfall, faller dog på sin side. Kraftig muskelkramper oppstå som symptomer, er dyrets øyne vridd, ben strukket det stiv og gjør roing bevegelser med den.

Noen hunder sikle under et angrep sterk, suge i eller bosette avføring. De firbente venner er under et angrep ikke bevisst og ikke svare på tale. De beslag, som manifesterer seg ved epilepsi kan variere sterkt, og mislykkes i å fortsette i flere minutter.

Selv partielle anfall, der bare enkelte muskelgrupper hunden er berørt, forekomme.Behandling av en hund med epilepsi bør definitivt ta en veterinær, selv om du selv ikke kan gjøre det under angrepet tid i praksis. Det kan også fastslå årsakene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *