Du trenger å vite drektighets av en katt

Hva er viktig hvis en katt er gravid? - Bilde: Shutterstock / Paul KcKinnon

En graviditet er vanligvis en gledelig begivenhet, som kan imidlertid også ta med noen vanskeligheter. Disse tingene du bør vite for å graviditet av en katt.

Mens en katt i varmen, kan det føre til graviditet. Stort sett er det mulig å fastslå graviditet etter ca tre uker. Det tryggeste, veterinæren gjøre med en ultralyd. De selv bør være forsiktig med nøklene: Du kan skade gravid katt eller guttene. Men forstørrede og farget rosa spener er et godt tegn på anerkjennelse for svangerskapet.

Graviditet: Dette skjer i mors liv

Embryo i magen av den gravide katten oppstår, men mye tidligere: To til tre dager etter befruktning, deler celle for første gang. Dattercellene deler også fortsetter. Etter ca to uker, den resulterende fra embryo implantater i livmor. Om to-tre-millimeter størrelse, er han på dette tidspunktet bare. Etter fire uker av svangerskapet, vil alle organer og kroppens deler av kattungene være tilgjengelige i alle fall i sine investeringer. Drektighets av en katt tar ca 63 til 65 dager siden.

Den gravide katt trenger hvile og mye mat

Det er viktig at du lar den vordende mor katt stort sett alene. Spesielt kort tid før fødselen, bør du gi den så mye som mulig retrett. Fordi de vil nok prøve å «reir» for å bygge, hvor de kan ta med ungene sine til verden.

Gjennom hele svangerskapet, er det viktig at katten nok og spesielt høy kvalitet matblir. Behovet for næringsstoffer som kalsium og vitamin A er nå spesielt høy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *