Druer og rosiner: Farlig for Hunde

Druer og rosiner: Farlig for Hunde

Selv om hunder er tillatt å spise ulike typer frukt: druer og rosiner er ikke blant dem. De omfatter, i det minste dersom de blir spist i store mengder til de giftige mat for hunder.

Beslaget av druer kan ha farlige konsekvenser for Dogs - Bilde: Shutterstock / Artem Kursin

Hva druer og rosiner utløser symptomer på forgiftning hos hunder, er for tiden fortsatt blir undersøkt. At det er opp til frukten selv, og ikke til noen eksponering for plantevernmidler, men synes sikkert, fordi selv dyr som har spist druer eller rosiner ble losset, allerede brakt til veterinær med symptomer på forgiftning. De gikk etter at dyret hadde spist store mengder.

Druer og rosiner: Hvor mye er giftig?

Om en mengde på 10 til 30 gram per kilo kroppsvekt bør druer kan forårsake forgiftning hos hunder. I en 20-kilo hund som ville derfor mellom 200 og 600 gram.Med rosiner til farlig mengde vil være ca 2,8 gram per kroppsvekt, så for en 20 kilo hund på ca 56 gram. Symptomer og konsekvenser av forgiftning kan være alvorlige.

Symptomer på forgiftning

På en forgiftning med druer eller rosiner symptomer som apatisk atferd, oppkast,diaré oppstå ved vannlating og problemer. I berørte dyr også økt kalsiumnivå i blodet er ofte funnet. I en nødssituasjon, overfor en livstruende nyresvikt.

Har hunden din tilfeldigvis spist en liten mengde druer eller rosiner, bør være forberedt vanligvis ingen symptomer – likevel er det bedre frukt  å plassere alltid utenfor hans rekkevidde, og bare i tilfelle bedre å oppsøke veterinær.

Hvis du har mistanke til veterinæren

Inntak av druer eller rosiner vil ikke med noen hund forgiftning fra. Hvis hunden din har spist en stor mengde, bør du likevel foretrekker å gå med ham en veterinær til å spille det trygt. Egentlig er det en forgiftning, vil veterinærene prøve for eksempel legging av infusjoner å hjelpe quadruped med ulike behandlingstilbud ,.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *