Dog med hofteleddsdysplasi: behandlinger

Dog med hofteleddsdysplasi: behandlinger

Hvis veterinæren diagnosen hofteleddsdysplasi (HD) i en hund, han er satt på riktig type behandling på rad. Kurere sykdommen er ennå ikke veterinærene kan gjøre mye, slik at firbente føles litt bedre.

Veterinæren vil bestemme hvordan HD håndteres i hunden - Bilde: Shutterstock / aspenrock

I en hund med HD er det viktig å gjøre sitt liv til tross for lidelse så hyggelig som mulig. Disse inkluderer lindring av smerte og tiltak for å hindre forverring av symptomer og følgetilstander.

Ulike behandlingstilbud for hofteleddsdysplasi

For behandling av hofteleddsdysplasi på forskjellige måter, hvorav den ene vanligvis er flere er brukt i kombinasjon med hverandre. Hva er de rette for din Fellnase avhenger blant annet av hvor avansert sykdommen er, og hvor ille symptomene er.

Vanligvis en hund med HD behandles med medisiner. Det rette for smerter og betennelser brukes – så eieren bør holde et øye med at hans kjæledyr ikke aksepterer.Også forskjellige typer av kirurgiske prosedyrer er også mulig, blant annet, innsetting av et kunstig hofteledd. Hvis hunden har overvektig , vanligvis det er en endring i dietten plan på programmet, eventuelt med spesiell mat.

Hva du kan gjøre hjemme for hunden din

Det er viktig at kjæledyret fra diagnose skal håndteres med forsiktighet hjemme. Denveterinær vil trolig klare seg med diett og om hvilke bevegelser og sport kjæledyret fra nå unngå eller redusere. De fleste tilhører hopp (for eksempel fra stammen til veien) og trapper .

Mange hundeeiere gå med din favoritt nå også regelmessig fysioterapi. Selv om symptomene er svake, kan dette, eventuelt i kombinasjon med et medikament oppgave, betydelig forbedre tilstanden av hunden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *