Diabetes i hunder: årsaker og symptomer

Diabetes i hunder: årsaker og symptomer

Diabetes hos hunder er en stoffskiftesykdom som har symptomer forekommer hovedsakelig hos hunder fra middelalderen. Firføtte lider mangler viktige hormonet insulin, som de ikke kan produsere selv. Så blodsukkeret stiger til farlig.

Diabetes i hunder: Overdreven drikking av vann er en av symptomene - Bilde: Shutterstock / Solovyova Lyudmyla

Det finnes to typer av diabetes hos hunder. Den første typen er mye mer vanlig og kan, i motsetning til type 2, årsakene er fortsatt ukjent, skyldes flere faktorer.

Diabetes i hunder: Mulige årsaker

Diabetes mellitus type 1 oppstår når hormonet insulin ikke kan fremstilles i bukspyttkjertelen til hunden. Dette er katastrofalt for metabolismen av dyret, fordi det viktige hormonet regulerer blodsukkernivået og er ansvarlig for transport av glukose fra blodet inn i cellene – ikke gjør det, forblir glukose i blodet og gjør at blodsukkeret til hunden klatre ,

Hvem ønsker å hindre som hundeeiere diabetes på sin favoritt, bør sørge for at han er sunn og balansert kosthold og ikke overvektig lide, fordi dette kan oppmuntre hunden sykdom. På samme måte kan bukspyttkjertelen sykdom, hormonelle ubalanser og genetisk predisposisjon utløse diabetes hos hunder.

Den mellitus meget sjelden hos hunder type 2 diabetes oppstår når insulin kan faktisk fremstilles, men cellene er resistente overfor hormonet. Årsaken er ukjent.

Symptomer på diabetes hos hund

Den tidligere diabetes behandles i hunden, jo bedre. Derfor bør du være veldig på vakt for endringer i dine firbente venner. Disse symptomene kan indikere diabetes: hunden har veldig tørst, drikker slående mye mer enn vanlig, og har økt trang til å urinere.

Svakhet, tretthet og slapphet kan også forekomme som symptomer. I tillegg er eierne av berørte hunder ofte faller til en plutselig endring i vekt og appetitt på hunden. Han spiser mer enn vanlig, men fortsatt synker, som også kan være et tegn på diabetes som hans appetitt.

I noen dyr kommer til en svakhet i bakbeina, og dårlig sårtilheling. Ikke la kjæledyret i mistenkt diabetes så snart som mulig fra veterinær undersøke, fordi hvis blodsukkeret stiger for mye, kan det føre til et sjokk som vil føre til at hunden i verste fall i koma.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *