Demens hos katter: symptomer

Demens hos katter: Etter å våkne opp, symptomene er ofte mer - Bilde: Shutterstock / Adam J

Hvis en gammel katt som viser atferdsendringer, kan det være at hun lider av demens. Nedenfor beskrives ulike symptomer som kan peke til den hyppige symptom på alderdom. 

Takket være god omsorg og medisinsk avanserte oppnå katter i dag ofte en svært høy alder, slik at enda flere katteeiere observere tegn på aldring i ditt kjæledyr.Demens forekommer spesielt hyppig i firføtte som er eldre enn 15 år gammel. Enda litt tidligere, kan det ta de firbente venner, men. Hukommelse og orienteringsevne kan deretter gradvis keeperen til dyrene Husk å ulike symptomer på at noe er galt.

Mulige symptomer på demens

Katter med demens ofte virke ut til forvirret. De har ikke lenger anerkjenne deres folk midlertidig og ikke finner gamle ruter, for eksempel til favoritt sovende sted, mat bolle eller søppel-boksen. Mange demens Stubentiger også vandre mer i leiligheten rundt enn vanlig. Den viktigste virkningen av orientering vanskeligheten er i katten etter å ha våknet. Er katten våken for et øyeblikk, kan tilstanden hennes forbedre noe.

Aggressivitet, urenslighet og høyt maunzen

Sudden urenslighet kan også være et tegn på senil demens, det samme gjelder plutselig aggressiv atferd, riper eller biting. Konstant høyt mjauende og andre lyder kan forekomme med demens, en endring i søvnmønster og forholdet med dyre kolleger.

Engstelig, eller trist atferd peker også på at en aldrende år Stubentiger er ikke lenger fullt så passer.

Ved mistanke om demens, kan veterinæren hjelpe

Alle disse symptomene kan eller ikke kan være forårsaket av demens. Også en annen katt sykdom kan være årsaken, og for å utelukke dem hjelper akkurat en veterinær til å oppgi nøyaktig diagnose og bestemme behandlingstilbud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *