Dachshund lammelser: Årsaker og forebygging

Dachshund lammelser: Årsaker og forebygging

Dachshund lammelse oppstår ofte i små, korte bein hunder og er forårsaket av en herniated plate. Lammelser og smerter i bena er et resultat av dire sykdom.

Dachsen er dessverre allerede ved sin vekst utsatt for Dachshund lammelse - Bilde: Shutterstock / Ondrej83

Hos hunder som har en lang rygg og korte ben, er ryggraden mer utsatt enn andre hunder. Dermed årsakene til Dachshund lammelse dessverre favoriserer.

Årsaker dachsen lammelse

Platene har en viktig funksjon for ryggraden: det som en støtdemper buffere effekter på ryggraden fra. Under visse forhold, ryggraden, og derfor mellomvirvelskiver, men overdrevet tynget.

Fedme , dårlig fysiske proporsjoner og feil eksponering for feil flytte kan føre skivene å være mye og utvikle seg over tid slitasje. I verste fall kan dette føre til en herniated plate. Når en slik handling innbefatter ryggmargen eller skadet nerve, kan lammelser oppstå som et resultat.

Forebygging av sykdom

Alle som har en hund med korte bein og lang rygg, kan ta hensyn til noen ting, slik at ryggraden er overbelastet til tross for sine proporsjoner så lite som mulig. Det er veldig viktig at hunden ikke bære overflødig vekt. Mate ham regelmessig, balansert og sunt og ikke gi ham alltid noe i mellom, for å beholde sin idealvekt i tankene. For eksisterende overvektig kan du gi den diett mat.

Store hopp er en tung byrde på ryggen av små hunder og kan fremme dachs lammelser. Løft hunden så å hindre opp og ned i stedet for å la ham hoppe, for eksempel på sofaen eller i bagasjerommet. Han var trapper også så lite som mulig.Også en god muskler kan holde ryggraden på hunden din sunn. Dette kan fremmes ved spesiell opplæring. Hva slags øvelser og bevegelser bra for din hund er, kan du fortelle dyrlegen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *