Cushings syndrom hos hunder: Hva er det?

Cushings syndrom hos hunder: Hva er det?

Cushings syndrom er en hormonforstyrrelse som oppstår særlig ofte i eldre hunder eller bestemte raser. Overflødig kortisol og dermed fører til ulike symptomer, og bør behandles så snart som mulig med medisiner og regulert.

Den Cushings sykdom ofte forekommer hos eldre hunder - Bilde: Shutterstock / Zuzana Uhlíková

Den Cushings syndrom er en som hypotyreose og diabetes blant de vanligste hormonelle lidelser hos hunder. Spesielt ofte er eldre, kvinnelige hunder og enkelteraser diagnostisert. Disse inkluderer Boxer , tysk Shepherd , Golden Retriever ,puddel og Pinscher .

Cushings syndrom: kroppen produserer for mye kortisol

Sykdomssymptomer i Cushings syndrom forårsaket av det faktum som er produsert av binyrebarken for mye kortisol. Dette hormonet spiller en svært viktig rolle i metabolismen. Det er viktig for den anti-betennelse, blodtrykk regulering, protein degradering, og mer – ikke rart at en endring i kortisolproduksjon fører til mange helseproblemer.

På den ene side, overproduksjon forårsaket av en tumor i nyrene oppstår av denne grunn er relativt vanlig, på den annen side ved lengre tids behandling av et dyr med kortison medikamenter.

Med tidlig behandling, er prognosen god

Eier syke hunder ofte merke at deres kjæledyr er å drikke mer enn vanlig, et svakt immunsystem, har endringer i hud og hår og dårlig healing. En tur til veterinæren nå gir visshet om hunden lider av Cushings syndrom.

Hvis hunden er virkelig syk, og starter med en medikamentell behandling, som bør raskt gi lindring og sørge for at den firbente venn kan føre til en like lykkelig, lang levetid, slik som hans friske jevnaldrende. Det er viktig at startes så snart som mulig med behandling, fordi et for sent Discover sykdommen kan føre til en dårligere prognose.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *