Chipped Claw i hunder: Hva du kan gjøre

Chipped Claw i hunder: Hva du kan gjøre

En ødelagt klo på hunden møter nesten hver quadruped igjen: Her forteller vi deg hvordan du kan ta vare på poter skade for å hindre infeksjoner og akselerere sårtilheling.

En ødelagt klo er svært ubehagelig for hunden - Bilde: Shutterstock / kridsada tipchot

For å unngå risiko for en brukket klo så godt som mulig, bør du klippe klørne på hunden din regelmessig og gå med hunden på en tur og asfaltspor å gi klørne ønsket slitasje. De fleste pause og splintre dem nemlig når de er for lange.

Chipped Claw: Så det skjer

Dog klør som er for lange eller har vokst slik at den ikke berører bakken når du kjører, kan lett brekke eller rive. Dette er veldig ubehagelig for hunden og kan ikke blø bare sterk, men gjør quadruped vanligvis svært smertefullt. Hvordan du kan hjelpe ham.

Førstehjelp med klo skader

Se på skadestedet først nøyaktig. Avhenger ødelagt eller revet stykke klo fortsatt løs av, ta det forsiktig for å hindre ytterligere sprekkdannelser og fare for infeksjon.Hjemme kan du deretter desinfisere poten eller bade i jod løsning. Et lite jod salve hindrer bakterier komme inn i såret.

Etter denne innledende behandling, kan du deretter opprette en dressing bør skiftes hver 24. time. I tilfelle regn, vind og vær, kan du dra en latex hanske eller en plastpose over bandasje, slik at den ikke blir våt.

Med en brukket klo til veterinæren?

I alle fall bør du ta kontakt med en veterinær besøk når en annen del av knust klo på det berørte området er avhengig og kan ikke fjernes, for da er det en høy risiko for infeksjon.

Hvis hunden er halt, synlig i smerte, eller sår betent, bør du også oppsøke veterinær.Som alltid: Gå heller en gang for mye enn en gang for lite til veterinæren og ringe ham i usikkerhet på – han vil fortelle deg om du skal komme, eller kan ta kontroll over den innledende behandlingen uten bekymringer seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *