Bronkitt hos hunder: Årsaker og symptomer

Bronkitt hos hunder: Årsaker og symptomer

En bronkitt hos hunder kan tas bort raskt og utvikle seg i verste fall for lungebetennelse. Hvis du raskt vil oppsøke veterinær ved mistanke, er det fornuftig å kjenne symptomene og årsakene til sykdommen.

Hoster hunden hele tiden?  Bronkitt kan være årsaken - Bilde: Shutterstock / Svetlana Valoueva

Hvis hunden din har fanget en bronkitt, betyr dette at luftveiene blir betent og hunden ofte luftrøret er berørt. Den utløsende faktoren for dette kan være ganske annerledes.

Mulige årsaker til bronkitt hos hunder

Vanlige årsaker til bronkitt er virus eller bakterier som får på luften i luftveiene hos dyret. parasitter og sopp som infiserer luftveiene kan også være årsaken til sykdommen i bronkiene. Tar sykdommen til våren eller høsten, ligger mistanken nært at pollen eller gress ha utløst det. Selv sigarettrøyk, kan rengjøring forsyninger og andre luftveiene irriterende triggere bidra til utvikling av bronkitt. Men som du kan se de egentlig?

Gjenkjenne symptomer og søker veterinær

Hvis kjæledyret plutselig lider av hoste, kan det være at han har fanget en bronkitt.Press på luftrøret, for eksempel når du trekker kragen kan forverre de hoste. På den generelle tilstanden til luftveislidelser er noen ganger vanskelig å få ut. Syke firføtte spiser vanligvis normalt, og kan også sees på spill og vandre uendret.

Kjører hunder sykdom, men med feber , synes hunden svekket, sover mye og muligens også lider av  anoreksi . I alvorlige tilfeller, eierne rallende pustelyder og en akselerasjon av respirasjonsfrekvens høre hunden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *