Blodforgiftning hos hunder: Dette er symptomene

Blodforgiftning hos hunder: Dette er symptomene

Den blodforgiftning hos hunder kan være dødelig – så du bør raskt med din firbente venn til legen når du har mistanke om symptomer på sykdommen. På de følgende tegnene du bør se etter.

Feber er en av de vanligste tegnene på blodforgiftning hos hunder - Bilde: Shutterstock / Lindsay Helms

Som forskjellige organer kan påvirkes av blodforgiftning hos hunder, også variere symptomene på sykdommen. feber er et mulig tegn på sepsis, så som blodforgiftning kalt i slang. Pust og puls av dyret er ofte akselerert.

Mulige symptomer på sepsis

En av de andre mulige symptomer på sykdommen er en akutt renal svikt. Ofte Berørte kjæledyr lider av redusert urinproduksjon, det vil si de men mindre urin fra.

Forårsaket blodforgiftning forårsaket av en infeksjon – dette kan være nesten hvilken som helst type føre til sepsis. Dette kan for eksempel være en betent skade eller en berørt organ. For eksempel bakterier eller virus – – og giftstoffer produsert av dem i stor variasjon Dersom kroppen ikke sitt eget, for å få infeksjonen under kontroll, patogener multiplisere. Kroppens immunsystem utløser en kjedereaksjon som utløser forgiftning.

Blodforgiftning hos hunder: Kort til legen

Hvis du har mistanke om en blodforgiftning i hunden din, bør du allerede gå til veterinær ved første tegn. Sykdommen rammer dessverre raskt dødelig. En annen grunn er at det bare er ekspert kan fastslå med et høyt antall blod med sikkerhet om blodforgiftning virkelig er årsaken til symptomene, og passende behandling kan igangsettes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *