Blå tunge i katter: Som til veterinæren!

En blå tunge er i katter alltid en sak for veterinæren - Bilde: Shutterstock / Sonsedska Yuliia

Når katter får en blå tunge, for det meste astma eller hjertesykdom bak dette.I alle fall bør du ta kontakt med din Fellnase tar veterinæren slik at han kan avklare symptom.

Som regel kommer en blå tunge i katter i kombinasjon med åndenød. Slike symptomer kan peke til forskjellige sykdommer. Kanskje en fare for liv! Den akutt Pasienten bør raskt undersøkt og behandlet.

Blå tunge på grunn av astma og hjertesykdom

Kortpustethet og en blå tunge er typiske symptomer på astma hos katter eller av hjertesykdom. Katter Astma Du erkjenner videre at krampaktig hoste passer, en pipelyd mens puste munn og en sammenkrøpet holdning.

Hjertesykdom i fløyel poter lengre periode kan gå ubemerket hen. Hoste er svært sjeldne. Har katten din vært svak nektet beslag og vises sløv, bør du allerede da gå til veterinæren. Selv om det fortsatt ikke har pusteproblemer eller en blå tunge.

Hva kan bety symptom hos katter ellers

Den blå tunge kan i sammenheng med også sammen med kortpustethet og munn puste FIP vises sykdom infeksjon. Hindre smitte av Fellnase best før av dem spise sunt og ta vare på hygiene. Et sterkt immunforsvar kan forebygge sykdommen bryter ut, selv om katten allerede er infisert.

Sparker blå tunge og pustevansker plutselig, kan forgiftning være årsaken. Berørte katter må spy ofte, har kramper og manglende koordinasjon, virker apatisk eller være i sjokk. Ta en prøve av spy med veterinær, så han undersøkt hva stoffet som ligger bak det, og forhåpentligvis kan administrere en motgift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *