Bie stikk i katter: Førstehjelp

Veps og bie stikk i katter bør kjøles raskt spesielt - Bilde: Shutterstock / Andriy Solovjov

Om sommeren kan det fort føre til en bie stikk i katter – spesielt hvis du har en utendørs katt. Hvis din feline venn av bier, veps og Co ble fanget, kan disse tiltakene for førstehjelp være nyttig.

Først av alt er det nødvendig å finne ut hvilke insekt har stukket din feline venn. En bie stikk i katter må behandles annerledes enn stikk av veps. Stikket av bee forblir nemlig inkludert vesikkel fast ved sine mothaker i huden på dyret stakk. Veps mot den bruke sin brodd bare å svimeslå offeret.

Bie stikk i katter: Fjern stikket

Hvis katten din er et sting har av en bie, fjerne stinger så raskt som mulig fra kroppen din, fordi ellers ville han fortsette å skrive gift. Dette gjøres best med en pinsett. Du må holde ganske roe ned Samtpfote selvfølgelig, så du ikke skader med verktøyet eller muligens ytterligere presse stikket i såret.

Hvis du har mistanke om en allergisk reaksjon på kjæledyret ditt, du bør skynde med ham til veterinær. Muligens en motgift skal injiseres. Symptomer på en allergisk sjokk etter en bie stikk i katter kan om flabbiness, tumbling eller feber være. I verste fall, din feline venn med bli bevisstløs.

Råd etter et insektbitt

Etter at du har fjernet brodd, bør du kjøle injeksjonsstedet. Du kan bruke en fuktig klut eller en ispose, har du pakket inn i et håndkle. Pass på at sømmen avtar så raskt som mulig.

Dangerous er en bie stikk i katter når han sitter i munnen eller halsen området. Har katten din ønsker å spise flygende insekter, for eksempel, svir det raske tider til munnen. I dette tilfellet, bør du umiddelbart gå til legen, fordi hevelse i slimhinnene kan føre til pusteproblemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *