Behandling av sopp katter bør gjøres så raskt som mulig

Behandling av sopp katter bør gjøres så raskt som mulig - Bilde: Shutterstock / sematadesign

Hvis huset katten lider av katt sopp, bør behandlingen starte så snart som mulig. Infeksjonen er ikke bare ubehagelig, men også veldig smittsomt – for både dyr og mennesker.

Hvis du tar kontakt med Stubentiger symptomer sett katter sopp, bør du raskt ta ham med til veterinæren. Behandlingen bør begynne så snart som mulig for å unngå ytterligere spredning av sykdommen, og for å minimalisere svært høy risiko for infeksjon. Har legen identifiserer patogenet tvil – dette han trengte en hud prøve av katten – kan begynne en medikamentell behandling.

En rask behandling er viktig

Vanligvis er soppskader såkalte soppmidler – dvs. soppdrepende midler – behandlet.Den er tilgjengelig i form av tabletter, vaskeløsninger eller salver. Som er best for hunden din, vet dyrlegen. De aktive ingredienser som bidrar til katter sopp, ca. ketokonazol, itrakonazol eller griseofulvin kan være. Behandlingen i en slik sopp kan være svært kjedelig. Noen uker tar det vanligvis før katten er helt leget igjen. Alle firføtte som bor i din husstand er best behandles likt – selv hunder, marsvin og Co kan faktisk infisert med Microsporum Canis.

Katter Mushroom: Grundig rengjøring av leiligheten

I tillegg til medikamentell behandling for din Stubentiger bør du også rense leiligheten gulvet. Spesielt med alle møbler møbeltrekk, gardiner, tepper og Co er en perfekt grobunn for patogenet som forårsaker ubehagelig infeksjon. Soppen bosetter seg i alle tekstiler. Alle tepper, puter og kurver der katten din er like, bør desinfiseres med en spesialagent fra veterinæren. Selv for folk, er soppen smittsom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *