Bare flekker i pelsen på hunden: Mulige årsaker

Bare flekker i pelsen på hunden: Mulige årsaker

Hvis du oppdager bare flekker i pelsen på hunden din, bør du snarest mulig ta kontakt med en veterinær for å avklare årsaker. Dette kan faktisk være ufarlig, men noen ganger svært smittsom.

Bare flekker kan være forårsaket av parasitter, for eksempel - Bilde: Shutterstock / Anan Kaewkhammul

Bare flekker i pelsen er et tegn på at noe er sannsynligvis galt med hunden din.Årsakene kan være ganske harmløse – likevel er viktig å huske på at en sunn hund strøk er vanligvis tykk og blank og avvik bør undersøkes det. I det følgende vil vi gjerne beskrive noen av de vanligste årsakene til overdreven hårtap.

Bare flekker av sopp eller parasittangrep

Selv om hårtap skjer med denne saken på et avansert stadium, er parasitter en vanlig og svært smittsom årsak til bare flekker i pelsen. midd , lopper , ormer eller hud sopp kan overføres fra en hund til en annen, og spre på et blunk. Forsiktig: Også farlige biter av flått kan føre til at pelsen hårløse flekker!

I en også svært smittsom, soppangrep skallet, vanligvis sirkulære punkter oppstår i huden. De fleste av eierne oppdaget det første på hodet av dyret, men det kan også forekomme på magen og bena.

Andre vanlige årsaker til overdreven hårtap

Årsakene til skallethet hos hundepels er svært mangfoldig, men vanligvis forekomme med andre symptomer som letter diagnosen. Skader, fortøyninger, effekter av injeksjoner eller allergier (inkludert til maten) kan forårsake så hårløse flekker.

Også stoffskifteproblemer, hormonelle ubalanser og psykiske lidelser kan være årsakene til hårete problemer. Observer hunden din godt og fortelle dyrlegen, bør du rådføre deg så snart som mulig, tilhørende symptomer og andre funksjoner for å lette sin diagnose.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *