Ataksi i katter: årsaker til sykdommen

Ataksi i katter kan være forårsaket av sykdom eller skade - Bilde: Shutterstock / Poprotskiy Alexey

Ataksi i katter kan ha ulike årsaker, og manifesterer seg i unormalt i bevegelsesmønstre av dyrene. Vanlige utløsere av skader på sentralnervesystemet, ønsker vi å beskrive her. 

Ataksi i katter kan være forårsaket av sykdom eller skade – Bilde: Shutterstock / Poprotskiy Alexey

Ataksi i katter er forårsaket av skader på sentralnervesystemet i ryggmargen eller hjernen hos katten. Ulike katter sykdommer, ernæringsmessige mangler eller skader kan føre til, og sikre at bevegelsen av katten avvike fra normen. Noen Samtpfoten symptomene på cat scratch sykdom viser et par uker etter fødselen.

Ataksi i katter: Mulige årsaker i unge dyr

Den skader på sentralnervesystemet kan skje før fødselen i kattunger. Den vanligste årsaken til dette er at mor katt med FPV, den utløsende agent for katte scratch sykdom feline panleukopenia er infisert. Selv om mor katten hadde kontakt med giftige stoffer, som kan forårsake uopprettelig skade på hjernen av kattungene, som er manifestert blant annet ved fehlkoordinierte bevegelser senere.

Arvelige metabolske sykdommer kan også forårsake ataksi i katter, selv om denne saken er sjeldne. Sterke mangler eller stoffskifteproblemer er også mulig som årsaker.

Veksten av ataksi hos voksne fasiliteter tigre

En annen trist sak ataksi i katter kan føre til alvorlige skader på grunn av ulykker eller misbruk. Hode eller ryggmargsskader, for eksempel, kan sikre at katten aldri vil flytte igjen helt som vi pleide å være.

Selv i voksne katter kan forårsake varig skade metabolske sykdommer. Nevrologiske sykdommer eller hjernesvulster hører også til de mulige årsakene til ataksi i katter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *