Årsaker til tartar i hunder

Årsaker til tartar i hunder

Tartar hos hunder er vanligvis forårsaket av bakterier. Den ubehagelige gulvbelegg kan men ha ulike årsaker. Resultatet er at tannsykdom.

Bakterier tilhører det meste til årsakene til tartar i hunder - Bilde: Shutterstock / aerogondo2

I begynnelsen meste av plakk er: Årsakene til tartar i hunder er i innskudd på tennene, mellom tennene og langs tannkjøttkanten. Bakterier spiller en rolle i dannelsen av tannsten i de fleste tilfeller. Drar dette er ytterligere forbedret med matrester – spesielt med mangel på tannbehandling . Også komponenter av spytt og eneboliger kaster munnslimhinnen bidra til dannelsen av plakk.

Tartar hos hunder: Derfor kommer han

Hvis hundens tenner ikke blir rengjort daglig, for å sette seg ned på den grove overflaten av dette dekker mineralsalter fra spyttet. Herding av dette laget da oppstår av tartar i hunder .

Også en av de klassiske årsakene er en utilstrekkelig strøm av spytt i munnen på quadruped. Blant lider spesielt små hunder med kort snute – fordi at dyrene pesende mer enn større funn. Hvis ikke nok spytt i munnen er til stede, bakterier har en enklere tid å finne den. Spytt renser nemlig tennene av matrester.

Andre mulige årsaker

Også utløse for tartar hos hunder er feil kosthold . For mye sukker for eksempel, er meget usunn og spesielt skadelig for tennene. Sukkeret fremmer veksten av bakterier i munnhulen, noe som igjen kan føre til plakk og tannsten. For mye våt og litt tørr mat kan også føre til skade på tennene, fordi for lite tannslitasje foregår. Således kan tennene ikke engang tilstrekkelig ren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *