Årsaker til slitasjegikt i hunder

Årsaker til slitasjegikt i hunder

Årsakene til leddgikt hos hunder er fortsatt ikke fullt ut forstått. Ikke bare hundens alder spiller en rolle i å forårsake sykdommen – det er også noen pre-eksisterende forhold, som kan føre til felles slitasje.

Det er flere årsaker til leddgikt i hunder - Bilde: Shutterstock / Shannon West

Spesielt ofte oppstår slitasjegikt i eldre hunder på, fordi du bruker i løpet av årene, leddene i firbente venner fra. Men enda yngre hunder kan allerede lider av felles slitasje hvis leddene er stresset.

Årsaker til slitasjegikt i hunder: pre-eksisterende forhold

Artrose innledes skader på leddene. Dette kan ha svært forskjellige årsaker. Har hunden din på en leddgikt? Da bør du for mulige symptomer på artrose åttende. Fordi som andre leddsykdommer inkluderer leddgikt til årsakene til slitasjegikt i hunder.

Riktig behandling av slitasjegikt i hunder er viktig. Hvis dette smittsomme leddsykdom eller bare utilstrekkelig behandlet, leddbrusk og som en konsekvens, hengslet strukturen kan bli ødelagt. Men forskyvninger som hofteleddsdysplasi (HD) eller vekstforstyrrelser kan føre til skader på leddene. I sjeldne tilfeller, metabolske forstyrrelser er årsaken til slitasjegikt artikulære chondrocytes.

Hengsel slitasje på grunn av skader

Foruten sykdommer kan forekomme leddskader også forårsaket av skader. Beskytter ditt kjæledyr de berørte kroppsdeler, det kan alltid trekke en tyngre byrde på andre deler av kroppen og de tilsvarende ledd av seg selv. I tillegg inflammatoriske responser forekommer i forbindelse med skader som fører til vann oppbevaring i leddene. Dette øker trykket på benet. Dette i sin tur begunstiger nedbrytning av brusk og dermed leddet slitasje.

 

Ta hensyn til vekten

I utgangspunktet gjør mye trening til din favoritt godt, men du bør sørge for at leddene av hunden din ikke vil brukes for mye. Så kan favorisere premature eller hyppige trapp klatring felles problemer samt til lange spaserturer eller sykkelturer i valpestadiet.

Selv om en godbit som belønning ikke kan skade, bør du alltid holde vekten av din favoritt øyet. Fedme belaster leddene i tillegg fører til slitasje og dermed tilhører også årsakene til slitasjegikt i hunder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *