Årsaker til sammenfiltret pels i katter

Langhårete katter er mer utsatt for sammenfiltret pels - Bilde: Shutterstock / DreamBig

Hvis katter har etter en tur utendørs sammenfiltret pels som forårsaker kan ligge i ufarlig skitt. Er kattepels, men permanent sammenfiltret eller forverres raskt, noe som er veterinæren spurt.

En sammenfiltret pels i katter kan være et symptom på sykdom å være når ufarlige årsaker ikke kvalifisert eller tovede kropper spredt og forverres. Ikke nøl med å ta kontakt med eventuelle spørsmål eller tvil om din veterinær.

Sammenfiltret pels i katter av fett kuk

Spesielt uncastrated hanner kan lide av fetthalen, men av og til kan kastrert e Kater og hunnkatter får sammenfiltret pels på halen. Årsakene til fetthalen ligge i betente talgkjertler. Halen kjertel på toppen av hale peduncle deretter produserer for mye sekret, som bosetter seg i kattepels.

Følgelig kan tette porene og kan føre til betennelser og håravfall. Risikoen for sekundære infeksjoner av bakterier og sopp er økende. Med spesielle pleieprodukter kan du prøve å gre den sammenfiltret pels. Hvis dette ikke lykkes, eller danne betennelse Men du bør oppsøke veterinær råd.

Andre årsaker til sammenfiltret kattepels

Sammenfiltret pels kan også forekomme oftere hos eldre katter, når de ikke kan bevege seg så godt og rense seg selv. For langhårede katter, er dette også i yngre, friske dyr tilfelle når du ikke er i pelsstell støtte. Stubentiger i alderdommen eller med en lang frakk du skal opprettholde hver dag med en myk børste og sjekke med din veterinær for videre riktige pleieprodukter.

Vanskelige floker, som ikke kan av børsten kan fjernes og omsorgs, bør du unne deg under noen omstendigheter. Risikoen for å skade din katt eller skade henne, er for stor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *