Årsaker og symptomer: Giardia hos hunder

Årsaker og symptomer: Giardia hos hunder

Hvis hunden din ikke viser symptomer på en sykdom, men likevel mister mye vekt, så små tarmparasitter kan være årsaken. Giardia hos hunder bør behandles umiddelbart fordi de formerer seg raskt – og ofte forblir uoppdaget.

Forsiktig: Giardia hos hunder er svært smittsom - Bilde: Shutterstock / Stefan Menneskelig

Giardia er encellede små innvollsparasitter som fester seg til tarmveggen. De angriper ikke bare hunder, men også andre pattedyr eller reptiler og fugler. Ikke noen gang bli lagt merke til Giardia hos hunder. Kun valper og hunder med svekket immunforsvar viser påfallende symptomer på et angrep. Mange dyr ser sunn. Imidlertid er Giardia utbredt, for å bli akseptert av hundeeiere.

Infeksjon med Giardia: Hva er symptomene?

For sunne og livskraftige hundene Giardia kan skje uten at du merker det. Mange dyr viser ingen merkbare symptomer tross parasitt angrep. Med svakere og veldig unge eller gamle dyr kan være en indikasjon på en infeksjon med Giardia diaré mindre viskøs gjentakende.

Sørg for at om avføringen har en blek gul eller litt blodig skjær. Andre symptomer er hyppig oppblåsthet. I valper kan forårsake oppkast. Dette resulterer i vekttap og hemmet vekst, noen ganger også oppstå dermatitt. Hos mennesker Giardia kan være årsaken til symptomer som diaré og oppkast.

Årsaken til Giardia hos hunder

Giardia er flagellater. Parasitter lever i fordøyelsessystemet til hunden og lever av tarminnholdet av dyrene. Men de er til slutt skilles ut som cyster i avføringen til smittede hunder. I ekskrementer Giardia kan overleve opp til en uke. Hvis de får i jorden eller i kaldt vann, så kan det også være flere uker.

Kan smitte hunden din gjennom avføringen til en infisert dyr, gjennom infisert vann eller mat. Også, bare hyppig kontakt med et areal smittet av Giardia hund er nok.Siden dyrene slikker hverandre eller snus, som parasittene overføres.

Høy risiko for infeksjon

Advarsel: En infisert hund er svært smittsomt, og det er derfor Giardia med flere dyr spre seg svært raskt i Dyrevern eller kenneler. Spesielt avføringen til svært unge hunder er smittsomt, fordi det vanligvis inneholder svært store mengder parasitter.Giardia kan overføres fra hund til menneske og vice versa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *