Albue dysplasi: Store raser er utsatt

Albue dysplasi: Store raser er utsatt

Albuen dysplasi, kort ED, er en kroniske muskel- og sykdom hunder. Det forekommer hovedsakelig i store raser , og utvikler seg i vekstfasen av den unge hunden. 

Utsatt for albue dysplasi: The Labrador Retriever - Bilde: Shutterstock / Susan Schmitz

Albue dysplasi hos hunder skjer vanligvis når han er mellom fire og åtte måneder. De albue ledd og bein delene som utgjør den felles, og dermed endrer til unormal måte, og føre til at hunden smerte.

Albue dysplasi: Hunder arvelig sykdom

Spesielt sårbare er raser som schæfer , Labrador Retriever , Berner Sennenhund ,Rottweiler Chow Chow , Newfoundland og andre firbente venner, den voksne nå en imponerende størrelse. Sykdommen er arvelig – av noen oppdrettere vil allerede prøvd ved røntgenundersøkelse av foreldrene, redusere risikoen for sykdom så mye som mulig.

Tips for å holde truede arter

Har en hund av sin størrelse og rask vekst er en økt risiko for albue dysplasi, er spesiell vekt på en ansvarlig høy kvalitet hundemat og å sette riktig mengde fôr. Selv om unge hunden vokser mye, vil det ikke være for vanskelig, fordi belastningen på albueledd enormt. Mat, ordne mengden og riktig bevegelse for valpen til veterinæren er en veldig god idé og nyttig i forebygging av sykdom.

Så du kan gjenkjenne symptomer

Ved å endre felles hund viser halthet i forbena og en atypisk gangart. De poter kan når vandre til utsiden og til kroppen fra å bøye albueledd tilbake. Stive ledd etter å få og bor i en stilling er også mulig og godt synlig for eieren.

Sykdommen utvikler seg, et hundeliv fortsette lenge, men kan bli bremset ned av ulike veterinær tiltak. Kan også sørget for at hunden kan leve så smertefri som mulig til tross for sin sykdom. Så Søk så snart som mulig, selv ved de første symptomene enveterinær på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *